قرص ونلافاکسین Venlafaxine با کمترین عوارض جانبی

احتمالا برای شما پیش آمده که به ناراحتی و مشکلات جسمی دچار شده باشید و بعد از انجام یک سری آزمایش پزشک فقط به شما بگوید مشکل داشتن استرس و اضطراب است!امروز تحقیقات زیادی بر روی داروهای ضد استرس و ضد افسردگی انجام می شود تا بتوان دارویی با کمترین عوارض و بیشترین کارایی را تولید کرد.

مکانیسم اثر قرص ونلافاکسین

قرص ونلافاکسین در اواخر دهه ی ۷۰ میلادی (۱۹۷۰) ساخته شد. مکانیزم اثر آن به گونه ای بود که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را مهار می نمود، گرچه تمایل بیشتری برای ناقل آلفا یا بتا سیناپسی سروتونین دارد. برخلاف داروهای سه حلقه ای، قرص ونلافاکسین هیچ تمایلی به گیرنده های هیستامینی، موسکارینی و آدرنرژیک ندارد. سازمان FDA این دارو را برای درمان افسردگی در سال ۱۹۹۶ تأیید نمود. یک فرآورده ی گسترده رهش ریزکپسول آن (XR) در اواخر ۱۹۹۷ معرفی شد که این فرآورده یک بار در روز می تواند مصرف شود و یک فراورده آهسته رهش نمک سوکسینات دز متیل ونلافاکسین (ODV)-(متابولیت اصلی فعال ونلافاکسین) برای درمان ضد افسردگی مطالعه شده است. دوز ونلافاکسین سوکسینات (DVS-pristiq) توسط FDA در اوایل ۲۰۰۸ برای درمان افسردگی اساسی تأیید و در بازار تجاری به نام Effexor مشهور شد.

موارد استفاده ی قرص ونلافاکسین

قرص ونلافاکسین شروع اثری سریع داشته و اثربخشی آشکار در افسردگان وخیم، مهارکننده غیرانتخابی بازجذب سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین می باشد. در بیماران افسرده شدید و مالیخولیایی اثرات آن بهتر از فلوکستین گزارش شده است. قرص ونلافاکسین توسط FDA برای چهار مورد مصرف، تأیید شده است که شامل افسردگی اساسی، اختلال اضطراب منتشر، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال هراس می باشند. تنها مورد تأیید شده برای DVS اختلال افسردگی اساسی می باشد.

نحوه ی استفاده از قرص ونلافاکسین

*دوز پیشنهادی برای شروع درمان  با قرص ونلافاکسین 75 میلی گرم در روز است.

*این قرص در دوز های مختلف 25و50و100و75و37 وجود دارد.

*این قرص باید 2 تا 3 بار در روز و همراه با غذا مصرف شود.

*طبق گفته کارخانه سازنده این قرص حداکثر دوز پیشنهادی 225 میلی گرم در روز است.

اطلاعاتی بیشتر از قرص ونلافاکسین

*در سال 1999 قرص ونلافاکسین تایید FDA را برای درمان اختلال و اضطراب دریافت کرد.

*در سال 2003 FDA  قرص ونلافاکسین را برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی تایید کرد.

*در طی تحقیقاتی تاثیر موثر ونلافاکسین نسبت به بوسپیرون مشخص شد.

عوارض جانبی قرص ونلافاکسین

 

*تهوع

*خواب آلودگی

*خشکی دهان

*سرگیجه

*یبوست

*افزایش فشارخون

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه